Wakker Loarne Award voor Roowinkel

LAREN – Een gezellige avond vanwege het 60-jarig bestaan van de club is zaterdag voor het bestuur van de Larense IJssportvereniging Roowinkel op een grandioze verrassing uitgelopen.
De commissie leefbaarheid van Wakker Loarne overviel het ijsclubbestuur (en aanhang) in De Poppe met de mededeling dat Roowinkel de Wakker Award 2009 heeft gewonnen.
“Ik heb voorzitter Teun Klein Nagelvoort nog niet vaak verbaasd zien kijken, maar dat deed hij ditmaal wel”, vertelt Ans Roekevisch van de commissie leefbaarheid.

Voor de dertiende Wakker Award konden inwoners van Laren, zoals gebruikelijk, namen voordragen van personen, verenigingen, bedrijven en instellingen die in het afgelopen jaar in hun ogen het meest heeft bijgedragen aan de leefbaarheid van het dorp. Daarna heeft de commissie leefbaarheid uit deze lijst drie kandidaten genomineerd. “Er waren heel veel mensen die Roowinkel hebben genoemd, omdat de bestuursleden van die vereniging dag en nacht hebben klaargestaan en gewerkt om Larenaren de gelegenheid te bieden om te schaatsen. Wij hebben daarom voor Roowinkel gekozen. Wie de andere twee genomineerden waren, vertel ik niet”, aldus Roekevisch.Het bestuur van de ijssportvereniging kreeg een door het Larense bedrijf Business Glass gemaakte award en alle bestuursleden ontvingen persoonlijk een oorkonde.

Teun Klein Nagelvoort is een dag na de ‘overval’ nog steeds beduusd: “Dit hadden we totaal niet in de gaten. De award is fantastisch en die krijgt een speciale plek in onze kantine. Behalve het bestuur hebben ook veel van onze leden aan dit succes bijgedragen.”

Door Rudi Hofman. maandag 22 maart 2010