December koudste maand in 40 jaar

Zoals donderdag 30 december jl. in de krant was te lezen is december de koudste maand in ruim 40 jaar!

Van opwarming van de aarde is nog weinig te merken. 3 Winters opeenvolgend is ijsbaan Roowinkel geopend voor de vele schaatsliefhebbers. Dit jaar mogen we zelfs uitzonderlijk vroeg onze ijzers onder binden.

Vanaf de eerste dag dat het ijs sterk genoeg was, op zaterdag 18 december jl., tot en met donderdag 30 december jl. zijn we in totaal 10 dagen open geweest.
Met heel veel plezier hebben we als bestuur (en echtgenotes) de vele enthousiaste schaatsers mogen verwelkomen. In totaal zelfs ruim 3000!
Schaatsers van beginnelingen tot zeer ervaren en in alle leeftijden. Ook vele bezoekers uit de verre omgeving weten Roowinkel te vinden.

Onze website is met bijna 27000 “hits” ook zeer goed bezocht.

Het is prachtig om op het ijs en in de kantine al die blijde gezichten te zien, al die mensen die genieten van het unieke gevoel van schaatsen en de plezierige sfeer die er heerst op een ijsbaan.

Alle bezoekers hartelijk bedankt en graag zien wij u allen snel terug op ijsbaan Roowinkel!

Terugblik 1 week ijspret op Roowinkel

Na een kleine week vechten tegen de sneeuw op de baan, waarbij vele vrijwiliggers de handen uit de mouwen hebben gestoken, kon Roowinkel op 18 december om half 2 ’s middags de baan openen voor publiek.

Vanaf 18 december zijn we elke dag open geweest. Veel mensen hebben al genoten van het schaatsen op Roowinkel. Tot op heden mogen we in totaal ruim 1600 bezoekers noteren.

Dinsdag 21 december heeft een school uit buurtschap Elserieke Roowinkel bezocht. 100 Kinderen en 30 ouders konden genieten van de ijspret. Er werden o.a. wedstrijden gehouden. De kantine was afgeladen vol met enthousiaste schaatsers!

Dinsdagavond 21 december werd door het Bestuur de Midwinteravond georganiseerd. Jan Wessels (oud marathonschaatser uit Markelo) en zijn vrouw zorgden voor de muzikale noot op harmonica, beiden gehuld in kersttenue. Verder waren er diverse spelletjes zoals spijkersslaan, blij dat ik glijtest en fluitketelcurling. Dit alles natuurlijk in kerstsfeer met vuurkorven, kerstbomen en fakkels langs de baan. Een supergezellige avond. Fam. Wessels, heel hartelijk dank!

Al met al een mooie week waarbij we met z’n allen weer hebben genoten van de gezellige sfeer op onze prachtige ijsbaan.

IJspret op “Roowinkel”

LAREN – Wie deze dagen wil schaatsen heeft keuze genoeg. De meeste ijsbanen in de regio hebben inmiddels hun poorten geopend.Ook natuurijsbaan Roowinkel in Laren.

Da’s best een beetje bijzonder, want de Larense ijsvereniging is doorgaans de laatste die schaatsers kan verwelkomen. Dat heeft te maken met de beschutte ligging en de diepte van het water. Maar sinds zaterdag draaien ook aan de Warfveendijk de schaatsers hun rondjes. Letterlijk, want Roowinkel is ovaalvormig. Met in het midden een eilandje, waar je omheen moet schaatsen. Afgelopen weekeinde was het er al gezellig druk en gistermiddag wisten vooral veel kinderen hun weg naar de ijsbaan te vinden, onder wie hier op de foto Mieke (links) en Malou.

Vanavond is er op Roowinkel een speciale ‘midwinteravond’, met extra activiteiten en live muziek. foto Jan Houwers

Bron: de Stentor